Mappen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er: vouwmappen, snelhechters, klemmappen en elastomappen. In een map bewaar je handig en overzichtelijk al je belangrijke documenten. Sommige soorten mappen gebruik je vooral thuis of op kantoor, andere voor onderweg of voor presentaties. Voor elke situatie is er wel een passende map.

Welke soorten mappen zijn er?
Er zijn veel verschillende soorten mappen, in verschillende kleuren en materialen. Zo zijn er milieuvriendelijke mappen van karton, maar ook plastic mappen zoals snelhechters. Naast de welbekende snelhechters zijn er: vouwmappen, klemmappen, elastomappen, insteekmappen, dossiermappen, ordners en ringbanden.

De meest populaire mappen
Ordners en ringbanden zijn de 2 meest populaire mappen. Ordners zijn stevige mappen waar je de administratie of andere documenten in kunt bewaren. Ze worden zowel inde thuissituatie als op kantoor gebruikt. Aan de binnenkant zit een mechanisme met 2 ringen en een hefboom, waarmee de ringen open en dicht kunnen. Op de rug van de ordner zit een gat zodat je de map makkelijk uit een rij kunt pakken. Hier is ook ruimte om op te schrijven wat je in de map bewaart. Ook de ringband is een populaire map, vooral onder studenten en in de thuissituatie, maar ook op kantoor wordt deze map gebruikt. Ringbanden zijn er in verschillende formaten, van 2 ringen tot 23 ringen.

Snelhechters
Snelhechters zijn plastic mappen met een doorzichtige voorkant en een gekleurde achterkant. Op de voorkant zit een smalle beschrijfbare strook. Aan de binnenkant zitten 2 pinnen waar je geperforeerde blaadjes op prikt. De pinnen sluiten door ze om te buigen. Snelhechters zijn goedkoop en populair bij studenten.

Dossiermappen en vouwmappen
Vouwmappen zijn eenvoudig. Ze bestaan uit 2 kartonnen waar je documenten in stopt. Je ziet ze vooral op kantoren. Dossiermappen beschermen documenten tegen vuil en beschadigingen. Op de voorkant is ruimte om te schrijven. De mappen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Klemmappen en elastomappen
Bij een klemmap zit aan de binnenkant een klem waarmee je papier vast klemt. Het voordeel van een klemmap is dat je geen gaatjes in het papier hoeft te maken. Een elastomap is een map die wordt gesloten met een elastiek, zodat de documenten er niet uit vallen.

Categories:

Tags:

Comments are closed